Naar de navigatie Naar de inhoud

De 10 beste zorgaanbieders, deel 1: 10 t/m 7

Geplaatst op 6 april 2016 door - 7516 keer bekeken

Foto De 10 beste zorgaanbieders, deel 1: 10 t/m 7

Onlangs kon ZorgkaartNederland z’n 300.000e review verwelkomen. Om die mijlpaal extra aandacht te geven, gaan we in de komende weken de top-10 beste zorgaanbieders uit de doeken doen. Deze week starten we met de nummers 10 tot en met 7 uit de lijst.

Het gemiddelde cijfer voor de zorgaanbieders op ZorgkaartNederland is een 8,0. Dat is op zich al een mooi cijfer, maar de tien zorgaanbieders uit deze lijst zitten daar nog ver boven. In dit artikel besteden we in de eerste plaats aandacht aan de deelscores.  Alle waarderingen bevatten namelijk cijfers voor ‘behandeling’, ‘informatie’, ‘luisteren’, ‘medewerkers’, ‘accommodatie’ en ‘afspraken’. De totale score is het gemiddelde van die zes deelbeoordelingen.
Daarnaast kijken we ook nog naar de in de waardering genoemde redenen voor de hoge cijfers. Tot slot benoemen we per type zorgaanbieder ook nog – indien mogelijk - de drie meest gewaardeerde instellingen. Om daarover betrouwbare uitspraken te doen, nemen we daarvoor alleen instellingen mee die dertig of meer waarderingen hebben.

10. Diëtistenpraktijken

Gemiddelde waardering: 8,97

Op ZorgkaartNederland zijn 587 waarderingen over diëtistenpraktijken te vinden. Het gemiddelde van deze scores is een 8,97. Het hoogste deelcijfer is te vinden bij ‘luisteren’, de accommodatie scoort het laagst. Toch is die 8,60 nog steeds ver boven het gemiddelde in die categorie, een 8,03. Het valt op dat de scores op dat gebied minder uiteenlopen dan in andere categorieën. Wellicht dat er daarom in deze top-10 minder uitschieters zijn bij accommodatie.

Hier een overzicht van de gemiddelde scores van de diëtistenpraktijken:

 Behandeling Informatie  Luisteren Medewerkers   Accomodatie Afspraken  Gemiddeld 
 9,03  9,04  9,17  8,99  8,60  9,01 8,97

Nemen we de teksten van de waarderingen onder de loep, dan blijkt dat de kwaliteit van de behandeling vooral naar voren komt als reden voor een hoge waardering. Verder stippen diverse bezoekers van de praktijken ook aan dat hun diëtist erg goed luistert.

Er is één diëtistenpraktijk die genoeg waarderingen heeft voor een betrouwbare uitspraak over het cijfer. Het gaat om BeWust Diëtistenpraktijk Bettina Wiersma uit Kerkrade. Deze praktijk scoort gemiddeld een 9,4.

9. Logopediepraktijken

Gemiddelde waardering: 9,01

De logopediepraktijken scoren gemiddeld een 9,01 op basis van 304 waarderingen op ZorgkaartNederland.
Bij de deelscores valt de uitschieter bij ‘luisteren’ op, terwijl ook vrijwel alle andere deelscores boven de 9 liggen. Alleen de accommodatie scoort gemiddeld ‘slechts’ een 8,65. Het gemiddelde op deze categorie is altijd het laagst bij de waarderingen uit de top-10, dus heel opvallend is het niet.

 Behandeling Informatie  Luisteren Medewerkers   Accomodatie Afspraken  Gemiddeld 
 9,06  9,03  9,19  9,14  8,65  9,05 9,01

In de teksten komt inderdaad terug dat de medewerkers goed luisteren. De beoordelaars prijzen vaak ook de manier waarop de zorgverleners met kinderen omgaan. Andere positieve aspecten zijn de vriendelijkheid van het personeel en het succes van de behandeling.

Aangezien er pas vanaf dertig beoordelingen een betrouwbaar beeld is van een zorginstelling, kan alleen over ISTO-Logopediepraktijk een individuele uitspraak worden gedaan. Op basis van 35 waarderingen krijgt die praktijk in Purmerend een 9,5.

8. Fysiotherapiepraktijken

Gemiddelde waardering: 9,03

Op ZorgkaartNederland zijn ruim 8.200 waarderingen voor fysiotherapiepraktijken te vinden. Het gemiddelde is een 9,03. Op alle fronten scoren de praktijken hoog, en dan met name op ‘behandeling’, ‘luisteren’ en ‘medewerkers’. In deze tabel staan de deelscores:

 Behandeling Informatie  Luisteren Medewerkers   Accomodatie Afspraken  Gemiddeld 
 9,12  8,99  9,14  9,13  8,71  9,07 9,03

Kijken we naar de individuele teksten van de waarderingen, dan komt vooral een grote tevredenheid over de behandeling naar voren. Denk daarbij aan aspecten als deskundigheid en professionaliteit van de behandelaar. Ook stippen de patiënten regelmatig aan dat het personeel goed luistert, wat strookt met de hoogste deelwaardering op dat gebied. Iets minder vaak prijzen de patiënten de begeleiding tijdens het behandeltraject en de vriendelijkheid van het personeel.

Bij de fysiotherapiepraktijken met voldoende waarderingen bestaat de top drie uit Balans, Centrum voor Gezondheid en Beweging (Sliedrecht), Leefstijl Fysiotherapie en Training (Amsterdam) en A Beautiful Balance (Barendrecht). Deze drie praktijken scoren een gemiddeld cijfer van 9,5.

7. Oefentherapiepraktijken

Gemiddelde waardering: 9,06

Op de zevende plaats staan de oefentherapiepraktijken. Het gemiddelde van deze instellingen kwam tot stand op basis van 303 waarderingen.
De oefentherapiepraktijken behalen binnen de top-10 het laagste gemiddelde voor de accommodatie. Toch kunnen we die die 8,66 nog altijd als uitstekend beoordelen. Daartegenover staan bovendien scores voor ‘luisteren’ en ‘afspraken’, die zelfs binnen deze top-10 bovengemiddeld zijn.

 Behandeling Informatie  Luisteren Medewerkers   Accomodatie Afspraken  Gemiddeld 
 9,17  9,08  9,26  9,15  8,66  9,14 9,08

In de teksten van de waarderingen komt dan ook vaak naar voren dat de patiënten erg tevreden zijn over het luisteren door de behandelaars. Ook prijzen ze de effectiviteit van de behandelingen. Andere belangrijke factoren zijn het serieus nemen van de klachten en de vriendelijkheid van het personeel.

Volgende week leest u op deze site de nummers 6 tot en met 4 uit deze Top-10.



Er zijn nog geen reacties. Laat een reactie achter

Nog geen reacties geplaatst


Laat een reactie achter

Uw naam wordt vermeld op de website bij uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond en is enkel bekend bij de redactie. ZorgkaartNederland respecteert uw privacy.
Met het inzenden van een reactie geeft u aan akkoord te gaan met de gedragcodes.